Klantervaringen

Marieke is een professional op het gebied van Visual Merchandise. Ze is resultaat- en doelgericht, laat zich niet van haar focus brengen als er verschillende hobbels op de weg komen. Marieke is een stylist die haar werk elke ombouw weer naar een hoger niveau tilt. Tevens communiceert ze op een heldere en duidelijke manier, zodat je weet waar er naar toe gewerkt wordt. Als Marieke ons weer heeft ondersteund dan heeft het de Singer Shop een boost gegeven dat het nodig had.

Suzan Boekhorst

Singer Shop

Marieke is betrouwbaar, enthousiast en kritisch op een prettige open manier. In één woord: een Vakvrouw! Zij doorziet snel wat de bedoeling is en levert op volgens afspraak. Creatief, betrouwbaar, enthousiast en kritisch op een prettige open manier. Ik doe bij Leen Bakker graag een beroep op haar om ons te helpen bij het afstylen van onze winkelprojecten. Marieke: ik ben blij dat ik je af en toe aan mijn team kan toevoegen.

Jan van Wijngaarden

Formatmanager, Leen Bakker

Op 5 september 2018 heeft Marieke van Loon bij ons, vrouwenvereniging ZijActief Montfoort, een avond “Personal Styling” verzorgd.

Ze had deze avond van alles meegenomen.
Zoals flyers, met daarop testjes om vast te stellen welk type iemand is.

Aan de hand van deze testjes ging zij samen met de aanwezige dames bekijken wat voor kleurtype iemand is. Er zijn vier kleurtypes, lente, zomer, herfst en winter.
Ze had doeken/sjaals in allerlei kleuren meegenomen zodat de dames zelf konden zien welke kleur het beste bij hen past.
Ook werden de verschillende figuurvormen besproken. Wat men het beste bij een bepaalde vorm kan dragen of wat beter niet.
Want als je weet wat voor lichaamsvorm je hebt kun je je sterke punten benadrukken en je minder goede camoufleren.

De dames konden ook een item uit hun garderobe meenemen, dat ze weinig dragen, maar wat ze toch zonde vinden om weg te gooien. Ze had daar goede tips voor.

De ruim 60 dames, die op deze avond aanwezig waren, kregen van Marieke allemaal persoonlijke aandacht.
Ze gaf advies voor kleuren en ook goede tips om langer, slanker enz. te lijken.
Ze haalde ook mensen uit het publiek naar voren en liet zien, hoe je door wat eenvoudige ingrepen, er totaal anders uit kan zien.

Aan het eind van de avond ging iedereen met een goed gevoel naar huis.

Mede door de professionaliteit en het enthousiasme van Marieke was het een zeer geslaagde avond.

Femmy Kolmsberg

Marieke heeft bij mij gewerkt als Styliste en heeft Interieuradvies gegeven bij mijn klanten thuis. Zo heeft ze raamdecoraties (denk aan plissés, duetten, rolgordijnen, vouwgordijnen, shutters, jaloezieën en gordijnen) vloeren en banken uitgezocht uit mijn assortiment met de klant samen. En daarnaast heeft ze kleuren voor de wanden ook vaak geadviseerd. De klanten hebben het als een extra service van uit mijn bedrijf ervaren en zijn nog altijd content met het resultaat. Door een styliste bij je thuis te hebben, kan zij de ruimte beleven en gelijkertijd indelen. Ook is lichtinval van buiten een belangrijk aspect. Zoiets kan je alleen maar in de ruimte zelf bepalen.
Wat ook leuk is om te melden dat Marieke in de Oktoberwoonmaand styling-interieuradvies gegeven heeft. In een vorm van een workshop hebben klanten van mij zich laten inspireren door de vele mogelijkheden van een inrichting. Door haar ervaring, kennis en enthousiasme was het erg leuk om
te zien dat mijn klanten zo lekker in de weer waren met stalen van behang en stoffen en afbeeldingen uit folders en tijdschriften. Er werden de mooiste moodboards door mijn klanten zelf gemaakt.
Al met al een zeer welkome aanvulling voor mijn onderneming.

Jos van Wijngaarden, Van Wijngaarden Woning- en Projectstoffering, Montfoort

Marieke van Loon was iedere keer in staat onze etalage op het Vredenburg zo te creëren dat hij een grote stopkracht oplevert. Ze heeft aan beknopte omschrijving voldoende om de etalage modern en actueel in te richten. Hierbij maakt ze gebruik van haar ruime ervaring op stylinggebied.

Ze is flexibel in haar werktijden en haar kosten worden iedere keer ruimschoots goedgemaakt door de boost in de omzet die voortkomt uit de goedverzorgde etalages!

Kookwinkel Paul van Dillen. Sinds 1889

Etaleuse / styliste / creatief genie Marieke van Loon kennen wij reeds jaren als een zeer enthousiast en creatief persoon.
Door de jaren heen konden wij vaak een beroep op haar doen bij onze werkzaamheden in het World Fashion Centre en voor onze relaties Sony Benelux en Nespresso Nederland.
Wij bevelen Marieke dan ook van harte aan indien u uw etalages, interieur etc. een creatieve impuls wilt geven.
Zij zal u zeker niet teleurstellen!

Ben Bunnik, Bunnik etalage & interieurstyling

We wilden graag onze twee zithoeken in de woonkamer meer bij elkaar betrekken en Marieke heeft ons hier prima mee geholpen. Samen met haar ben ik een ochtend gaan woonshoppen en door middel van nieuwe kussens en andere woonaccessoires hebben we een hele andere sfeer in de woonkamer gekregen.

Marieke is spontaan, gezellig en creatief. Ze luisterde goed naar onze wensen en liet ons de verschillende mogelijkheden zien. We zijn super tevreden met het resultaat!

Inge van Rooijen

Boaz: Ik vind de kamer heel mooi. Vooraf had ik niet veel zin in verandering, maar nu voel ik me er heel comfortabel. Het is nu echt mijn kamer.
Gideon: Marieke heeft heel goed begrepen wat we willen. En originele details die bij mij passen.

We lopen door naar de kamers van de jongens. Deze kamers zijn net opnieuw gestyled door vriendin Marieke van Loon. Marcel: Marieke heeft dat echt samen met de jongens gedaan. Wij hebben ons er nauwelijks mee bemoeid. Boaz vult aan: Marieke vroeg wat ik belangrijk vond, waar ik mijn bed wilde en welke kleuren ik mooi vind. Boaz koos voor de kleuren van zijn lievelingsboek. Gideon voor de aardetinten van de grote wereldkaart die boven zijn bed hangt. Ook hier hangt kunst aan de muur. Gideon heeft een Galerij der Onzin. Jacomien: ze hebben alles zelf, samen met Marieke bedacht. Het zijn echt hun kamers geworden.

Familie Diepenbroek-Nijhof, woorden uit het Leidscherijn Magazine december 2017

Marieke heeft naar onze volle tevredenheid ons appartement geheel gereed gemaakt voor commerciële verhuur. Het appartement was compleet gestript, en zij heeft binnen de gestelde tijds- en budgettermijn het appartement op professionele wijze ingericht, gestoffeerd en gestyled. Wij kunnen Marieke van harte aanbevelen voor een dergelijke klus!

Detty Feenstra

Toen onze dochter van 7, haar 1ste communie wilde doen, wilden we geen traditioneel communiejurk, maar wel nette witte kleding die je ook na het grote feest kunt combineren met andere kleding.
Marieke heeft voor haar een heel mooi wit setje uitgekozen: een witte omslagrok, een witte legging met roeseltjes, een wit shirtje met korte mouw en een wit giletje.
Met veel enthousiasme vertelde ze wat je er allemaal erbij kon combineren.
Al met al, ze zag er prachtig uit met uiteraard witte bloemetjes in haar haren.
Na het feest kon ze deze witte kleding ook met andere kledingstukjes combineren, zodat ze er elke keer net anders uitzag.

Jeanet Vogel

Marieke bruist van de goede en creatieve ideeën waarbij ze altijd de kosten in de gaten houdt. Ze voelt feilloos je smaak aan en weet dan ook precies wat nodig is om tot een geweldig resultaat te komen. Als persoon is ze sympathiek en denkt ze met je mee. Doordat ze open staat voor jouw wensen en ideeën, zet ze jou als klant centraal. Het was voor mij de eerste keer dat ik met een styliste heb gewerkt en vond het best wel spannend. Het had echter niet beter kunnen verlopen; het proces verliep door de flexibiliteit en geweldige ideeën van Marieke vlekkeloos met een fantastisch eindresultaat resultaat. We hadden het voorhuis bij Dengh gehuurd voor een 50-jarige verjaardagsparty; een mooie ruimte maar voor een feestje een beetje koel. Ik wilde het feestelijk maar met een persoonlijke touch ‘aankleden’. Het resultaat was in één woord ‘GEWELDIG’! Alle gasten en ikzelf waren erg onder de indruk van het eindresultaat. Je hebt er zelf totaal geen omkijken naar, het is heel fijn dat je erop kan vertrouwen dat het helemaal goed komt. Marieke is in staat om met een beperkt budget iets prachtigs neer te zetten. Twijfel je nog om haar in te zetten? Niet doen!

Esther Boel

Je komt zelden zo’n talent als Marieke tegen. De vrolijkheid zelve en bijzonder creatief, dat zijn de eerste woorden die me te binnen schieten wanneer ik aan haar denk. Bij Friendtex was ze een gedreven verkoopster, sterk in kleur- en stijladvies en het ideale aanspreekpunt voor haar klanten. Geen berg was te hoog, geen zee te diep; Marieke’s uitmuntende creativiteit is haar grootste troef! Het was een waar genoegen om met haar samen te werken.

Katleen Deleu, Friendtex Benelux

Ik ken Marieke als een zeer energiek en positief persoon. Jaren geleden hebben wij elkaar leren kennen op een kerstevenement in Leidsche Rijn. In die tijd zijn we samen veel opgetrokken. Ik heb genoten van haar bevlogenheid en enthousiasme.

Frank van der Steen, FanWork Events

Marieke heeft voor ons voor De Dag van de Leraar een mooie cadeautafel gecreëerd waaruit 180 medewerkers zelf hun cadeau konden kiezen. Inkopen met een klein budget, alles binnen 1 thema, mooi op elkaar afgestemd en dat binnen 1 week tijd. Top gedaan Marieke!

Susan Booij, Amadeus Lyceum Vleuten

Marieke heeft ons huis een “facelift” gegeven. We kwamen er zelf niet uit. Het klopte gewoon niet. Marieke heeft er voor gezorgd dat ons huis weer ging leven en dat er meer kleur in huis kwam. We waren erg tevreden en blij met het resultaat. Marieke is een creatieve, ervaren styliste vol goede, originele ideeën. Ze is een vrouw met passie voor haar werk en die goed meedenkt en luistert naar jouw wensen.

Nathalie Wisnewski

Marieke van Loon heb ik leren kennen omdat we in hetzelfde blok woonden in Amsterdam. We raakten aan de praat omdat we tegelijk zwanger waren. Ik werkte in die tijd in het onderwijs op een basisschool en daar vierden we ieder jaar groots Juffen en Meestersdag. Die feestdag kwam ter sprake en voor een schappelijke prijs kon ik bij Marieke materialen, kleding en attributen lenen. Net wat er nodig was. Ook mijn eigen voorhanden zijnde spullen verwerkte ze in mijn outfit. Ze adviseerde me en kleedde mij aan. Voor mij heel prettig omdat ik dicht bij huis kon blijven en niet naar een dure kledingverhuur hoefde te gaan.

Toen wij gingen verhuizen heb ik weer contact gezocht met Marieke. Samen met mij fietste ze door de stad en hebben we behang uitgezocht voor de bovenverdieping en de kinderkamers. Marieke voelt goed aan wat voor type ik ben en wat bij mij past. Voor mijn zoon heeft ze een stoere jongenskamer bedacht en in overleg met materiaal van mijn schoonvader kwam er een originele plaat te hangen op de kamer. Het zilvergekleurde behang liet Marieke terugkomen, in een andere versie, in de kamer van mijn dochter, zodat er eenheid ontstond. (Dat is nodig want ik ben zelf nogal rommelig). Ze vraagt aan me wat ik wil en wat voor mogelijkheden er zijn. Met minimale info (ik kende mijn nieuwe huis ook nog niet door en door) begrijpt Marieke welke stijl ze moet inzetten. We wonen er nu tien jaar en veel aspecten zijn terug te vinden in de kamers of zijn nog in gebruik in een andere functie. Marieke maakt gebruikt van de mode maar zet het zodanig in dat de trend ook tijdloos blijft. Toen mijn behanghulp onverwachts niet kon komen is Marieke ingesprongen en organiseerde zij de ‘behangdag’ voor ons. Voor…. euro waren wij uit de brand geholpen.

Als die tijd hielden wij contact; natuurlijk voor de jaarlijks terugkerende Juffen,- en Meestersdag, maar ook omdat ik Marieke haar hulp weer even nodig had na vijf jaar wonen in ons ‘nieuwe huis’. We hadden veel spullen erbij gekregen en ik werd onrustig in mijn eigen huis. Toen ik vroeg of Marieke daar wat aan kon doen was het antwoord natuurlijk positief. Marieke ziet overal oplossingen. Ik was verbaasd; met eigenlijk geen nieuwe materialen, en alleen mijn eigen huisraad wist Marieke rust te creëren in de woonkamer. Bijvoorbeeld; al het glaswerk werd bij elkaar gezet, een plantentafel uit de hoek gehaald en prominent in de woonkamer bij de open haard geplaatst. Met de mededeling; “Zet daar elke week een bos bloemen of mooie takken in.” Tot op de dag van vandaag doe ik dat nog steeds. Dat ik dat zelf niet heb bedacht…. “Daar heb ik Marieke voor ,“ zeg ik tegen mijn vriendinnen.

Marieke is inmiddels een begrip geworden, (ook op de basisschool). In de hal en woonkamer heeft Marieke dmv het verplaatsen van een stoel en een kastje ervoor gezorgd dat het een overzichtelijke entree is geworden. Ik hoor het haar nog vragen; “Leidi heb je hier nog eenzelfde mand van?” Dat had ik wel, alleen daar zaten alle speelgoed autootjes van mijn zoon in. Dus, die in een andere mand, iets kleiner. (Ik moest even saneren, dat wel, wat heel goed was.) Zo kwam er eenheid in de hal. Ook nu hanteer ik nog deze indeling omdat het praktisch is en functioneel. Als de kinderen hun schoenen niet opruimden onder de kapstok dan kon ik zeggen: “dat hoort zo, daar heeft Marieke plaats voor gemaakt, zet ze er neer.” Mijn kinderen deden het braaf. Het fijne is dat er geen extra kosten bovenop komen. Marieke kijkt, ziet en voelt aan wat nodig is en krijgt het voor elkaar zonder nieuwe dingen aan te schaffen. Dat vind ik zo knap. Ze kan ons huis stylen met onze spullen en in onze smaak.

Toen ik de autootjes van mijn zoon aan het saneren was grapte ik dat enig opruimwerk in mijn studeerkamertje ook geen kwaad zou kunnen. Marieke ging er serieus op in en we maakten een afspraak. Voor een vriendenprijs hielp ze me mijn kamertje opruimen. (Eigenlijk is het nu weer tijd dat ik haar bel om een vervolgafspraak te maken.)

Terug naar onze verhuizing; ik herinner me nog dat we twijfelden over een bordeauxrode keuken. Mijn man en ik vonden het erg mooi maar durfden het eigenlijk niet goed aan om een keuken in een gewaagde kleur te bestellen. Liever op safe spelen en toch voor een witte keuken kiezen dachten we. Tijdens een passessie voor mijn jaarlijkse Juffen,- en Meestersdag kwam deze twijfel ter sprake. Marieke stelde ons gerust en zei dat bordeauxrood een tijdloze kleur is en dat we die keuken die we het allermooist vonden gewoon moesten kopen. Ze heeft gelijk, de kleur, de keuken, verveelt geen minuut. Sterker nog, we krijgen veel positieve reacties. Dankzij Marieke haar advies!

Zo adviseerde ze ook om de gordijnen aan de voorkant van ons huis in dezelfde kleur te houden en niet de gordijnen in de hal, voorkant huis, in de door ons bedachte kleur bordeaux te kiezen. Dat dachten wij omdat de trap rood bekleed is. Als reden gaf Marieke aan: behoud de eenheid van de voorzijde van het huis.

Door het veelvuldig contact met Marieke, leren we elkaar ook beter kennen. Wat resulteert in advies tussendoor over mijn kleding of combinaties die ze voor mijn dochter verzint. Marieke kijkt naar het totaalplaatje en adviseert bijv. een bepaalde kleur winterlaars of jas die weer past bij de bril van mijn dochter.

Met andere woorden, ik betaal Marieke graag want ze levert goed werk. Ze dringt me niks op, dat voelt fijn. Ik kan bij haar terecht met opdrachten van allerlei aard. Ze is heel veelzijdig en gespecialiseerd in bijna alles. Naast haar creatieve talent is ze ook nog bijzonder handig. Als iets niet te koop is dan maakt Marieke het wel of ze hergebruikt een ander voorwerp. Dat recyclen vind ik een goede kant van haar werkwijze, zo gaat er minder materiaal verloren. Door die authenticiteit van de materialen die ze gebruikt zie je haar stijl terugkomen, voor mij inmiddels herkenbaar.

L. van der Sluis

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Dan bespreken we jullie wensen en wat ik als styliste voor jullie kan betekenen.